2012. február 22., szerda

A félelmek feloldása

Sokat foglalkozom a félelmekkel, mert egy időben teljes uralmuk volt felettem, aztán a terápiák és a személyes munka hatására megtanultam bánni velük. Itt most évekről beszélek. Természetesen még mindig dolgom van velük, de már jóval kisebb a hatásuk rám, és rövidebb ideig ücsörgök a feneketlen kút mélyén.

Fájdalmak és tünetek. Ezek mindig vannak bőven. Amikor felfedezni véltem magamon egy-egy újabb tünetet szabályos pánikroham fogott el. Aztán a tényleges testi elváltozások, amelyekre igyekeztem hatással lenni az agykontroll és számos más technika segítségével. Ezek a módszerek hasznosak és működnek, de a pánik, amiben voltam meggátolt a pozitív képek előhívásában. Hiába igyekeztem egészségesnek látni önmagam, a kisördög a fejemben folyamatosan magyarázott. Gúnyos kacajjal küldte messzire a pozitív megerősítéseimet.

Persze, hiszen „agyból” próbáltam leküzdeni önmagam, az igazi érzéseimet, de a félelem uralkodott rajtam.
Ebben az időszakban jutottam el egy doktornőhöz, aki hipnózissal foglalkozik. Először úgy gondoltam, hogy a terápia alatt ingával hipnotizál, ahogy ezt néhány filmben láttam, belém táplálja a gyógyító mondatokat, én pedig semmire sem emlékszem majd. De szerencsére nem így történt. Nála tanultam meg, hogy a terápiákban mindig meg kell határozni pontos célokat és időtartamot. Ezzel ne csak a gyógyító, hanem a beteg is legyen tisztában, mert így tudatosul honnan indultam, hol tartok, érzem, hogy jó irányba haladunk-e, és nem lesz egy never ending story belőle. Nem utolsó sorban a pénztárcára is jó hatással van.
Tehát a hipnózisban a testemmel foglalkoztunk, illetve azzal, hogyan látom, érzem a betegséget, hogyan tudok segíteni a testemnek a gyógyító erőim felszabadításában, és hogyan tudom a kisördögöt jobb belátásra bírni.
A legérdekesebb mozzanat a szobabiciklis foglalkozás volt. Elkezdtem hajtani a kerékpárt, figyeltem az izmaimra, lábaimra, karjaimra, az egész testemre. A doktornő levitt a mélyebb tudatállapotba, majd a terápia vége felé azt ismételgette, hogy KÉPES VAGYOK RÁ, MEG TUDOM CSINÁLNI. Minden sejtem képes a megújulásra, a gyógyulásra, nincs előttem akadály, gyerünk, gyerünk sejtjeim dolgozni a legjobb tudás szerint, képes vagyok a gyógyulásra. És előre a változás, a gyógyulás útján.
Ezt a biciklis foglalkozást több alkalommal is megismételtük, és érdekes változásokat kezdtem el tapasztalni magamon. A kisördög egyre ritkábban szólalt meg, egyre halkabb lett. Amikor a rossz gondolataim előtörtek én is ezeket a szavakat ismételgettem magamban, képes vagyok rá meg tudom csinálni. És bíztattam a testemet, a sejtjeimet. Elmenetem úszni vagy gyalogolni és a testemre koncentráltam, és bíztattam, bíztattam magam. A mozgás után mindig egyfajta megelégedettség érzés töltött el. Magabiztosabbnak éreztem magam.

Ez a módszer a testemmel kapcsolatos komoly félelmeimet segített oldani, de csak egy azok közül, amit kipróbáltam magamon, és hasznát vettem. Észrevettem, hogy amikor rám tör a félelem a már megtanult mondatokkal tudok segíteni magamon, a mélyben elültetett pozitív gondolatok dolgozni kezdtek. Később újra vissza tudtam térni a meditációkhoz, lazításhoz, amivel korábban már gyógyítottam magam. 
Ezen kívül például hosszú idő alatt tanultam meg elengedni magam, rábízni magam az „Égiekre”. A kontrollt folyamatosan gyakorolni szerettem volna minden felett, és izomból menni és csinálni a dolgokat, az életem. És ilyenkor jönnek a falak, a pofonok, hogy vedd már észre, hogy rossz irányba haladsz.
Az uszodában próbálgattam az elengedést, azt az érzést, hogy hagyom, igen, rábízom magam az áramlásra. Lebegtem, lebegtem össze-vissza a medencében, hagytam, had vigyen a víz. Fantasztikusan jó érzéseket keltett bennem az áramlás. Ezt az érzést próbálgattam elkapni az életben is. Nem agyból menni és csinálni, hanem az érzésekre hallgatni, hagyni, hogy vigyen az élet áramlata. 

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm az írásodat, hiszen hasonló gondokkal küzdök, küzdöttem, de a soraid újult erőt adnak. Remélem, azóta is jó irányba haladsz. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!Veletlen talaltam ra a blogodra,de azon vettem eszre magam,hogy meg mindig olvasom ,es egyre jobb kedvem lesz egyre jobban szabadulok meg a felelmeimtol,pedig kb.masfel oraval ezelott meg sirtam,ideges voltam mindenre,mindenkire.Nem szeretnem tul bonyolitani a hozzafuzest.Csak megszeretnem koszonni,hogy szansz idot,energiat arra,hogy masoknak segits.Nekem Edesanyam beteg,de hiszem,hogy en is szerepet jatszhatok a gyogyulasaban persze az o segitsegevel.Szoval megegyszer koszonom az osszes olvaso neveben...!:)

    VálaszTörlés
  3. "nem agybol menni es csinalni, hanem hagyni hogy vigyen az Elet aramlata.."
    Ez egy nagyszeru iras.. ahogyan a tobbi is, pelda erteku az oldalad. Olyanoknak is sokat er es segit akik nem ismerik ezt a "remalmot", es ezert az irasaidat olvasva az ember lanya tudatosan tud tenni azert hogy soha ne is ismerje meg.. Halas koszonet ezert neked, es maradj mindig ilyen ragyogoan mosolygos mint a kepen! Az Elet minden Aldasa kiserjen utadon! :)

    VálaszTörlés
  4. Bea már sajnos nincs köztünk...2013 január óta...rettenetesen sajnálom...

    VálaszTörlés