2009. szeptember 13., vasárnap

Imagináció, vagyis képalkotó meditáció

Kezdd a relaxáció lépéseivel. Menj végig gondolatban a testeden - ahogyan az előző bejegyzésben leírtam - és lazítsd el magad.

Majd képzelj el egy olyan természeti környezetet, amelyben jól érzed magad. Milyenek a színek, a hangok, az anyagok? Képzeld el aprólékosan! Pihenj ebben a környezetben néhány percig.

Majd idézd magad elé a rákot, valósághűen, vagy szimbolikusan. Lásd a rákos sejteket, nézd meg milyen gyengék, rendezetlenek. Gondolj arra, hogy testünk egy átlagos élettartam alatt ráksejtek ezreit pusztítja el. Gondolj arra, hogy szervezeted védelmi rendszere újra egészséges.

Ha gyógykezelés alatt állsz, képzeld el, amint a gyógyszer belép a véráramba, és méregként hat a rákos sejtekre. A normális sejtek intelligensek, így nem veszik fel a mérget. A rákos sejtek gyengék, buták és nagyon könnyű őket elpusztítani. Elnyelik a mérget, elpusztulnak és kiürülnek a szervezetből.
Sugárkezelés esetén milliónyi, minden sejtnek nekiütköző energiagolyókból álló fénysugárként gondolj a kezelésre. A normális sejtek ki tudják javítani a károsodást, a ráksejtek viszont elpusztulnak.

Képzeld el a fehérvérsejteket, amint a rákos területre sietnek, felismerik a rákos sejteket és elpusztítják őket. A fehérvérsejtek nagyok, erősek, okosak, gyorsak. A ráksejtek kicsik, lassan mozognak, buták. Nincs verseny, a fehérvérsejtek könnyedén megnyerik a csatát.

Képzeld el, hogy a rák egyre zsugorodik. A fehérvérsejtek az elpusztult sejteket elszállítják, és kiürülnek a széklettel és vizelettel együtt a szervezetből.

Egészen addig figyeld a zsugorodó rákot, míg az el nem tűnik. Ez az elvárás, amit szeretnél elérni.

Majd lásd saját magad, ahogy egyre több energiád van, jól érzed magad, újra van étvágyad, a családod szeretete vesz körül. Lásd újra a rákot, ahogy egyre zsugorodik, majd teljesen eltűnik.

Ha a testedben fájdalmat érzel, lásd a fehérvérsejteket, amint a fájdalom területére sietnek, enyhítik a fájdalmat, gyógyítják a testet. Képzeld el, hogy újra jól vagy, minden szerved, sejted egészséges.

Képzeld el magad teljesen egészségesnek, tele energiával. Lásd, ahogyan az életben eléred céljaidat, szerető emberek vesznek körül. Szeretetet adsz a környezetednek, és elfogadod a szeretetüket.

A fenti szöveget érdemes felvenni magnóra, így jobban beletudsz lazulni. Vagy kérd meg az egyik családtagod, barátod, hogy olvassa fel neked.  Figyelj arra, hogy elég idő legyen az egyes részeknél, lassan kell a szöveget felolvasni.


Én gondolatban mentem végig, és később kiegészítettem mással is a meditációmat. Később ezt is leírom.
Minden nap kétszer, reggel és este végeztem. Sok erőt adott a gyógyuláshoz.

A Gyógyító képzelet című könyvet érdemes elolvasni, nagyon sok hasznos információt tartalmaz, ami segíthet a gyógyulásban. Nekem ez a könyv sokat jelentett. Erőt, lendületet ad a harcban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése