2010. január 28., csütörtök

A kemóról praktikusan

Már többen kérték, hogy írjak a kemoterápiáról. Több levelet kaptam ezzel a témával kapcsolatban, így összefoglalom mi és hogyan segített nekem.

A kemó egyesek szerint méreg, nekem akkor gyógyszer volt.
Persze, hogy féltem tőle én is, mert annyi rosszat lehet olvasni, hallani. Mielőtt nekiváltam volna, Márti a kineziológusom (mesterem, őrangyalom) azt javasolta, adjak hálát érte, hogy kaphatom! Fogadjam be, tudatosítsam magamban, hogy segít a gyógyulásban, a rákos sejteket elpusztítja, az egészséges sejtek átengedik magukon anélkül, hogy károsodnának.

Emlékszem, alig hogy hazaértünk a kórházból, nyakamban a dosi-fuserrel, már ittam is az első immunerősítőt, amit az onkológus doktornőm ajánlott, és ittam a Márti által ajánlott gyógyteát. (az immunerősítő: orthomol immun, a teát már korábban leírtam).

A vénáim kékültek, majd bebarnultak, úgy nézett ki a karom, akár egy drogosé mivel a tömény szer szétmarja az ereket. Ahol indul, ugye ott a legerősebb. A vénáimat bioptron lámpával kezelgettem nap, mint nap. Ez a lámpa például ahol engem kezeltek bármely beteg által igénybe vehető volt. Kenegettem is körömvirágkrémmel és bepanthennel felváltva. A körömvirágot a jó illata miatt szerettem. :)

Amíg az infúzió folyt nem szívesen beszélgettem. Inkább a telefonomon rádiót hallgattam, magazinokat nézegettem vagy könyvet olvastam. De nekem „csak” 2 órát kellett ott töltenem, plusz a várakozás. A többi itthon folyt le, kényelmes körülmények között. (Könyveket is fogok majd ajánlani).

Az első néhány kezelés alatt émelygést éreztem, nem nagyon tudtam enni sem. Kifejezetten utáltam a szemét szagát, arra nagyon érzékeny voltam. Ilyenkor a friss, nyers ételeket kívántam: répa, cékla, alma, narancs. Vagy a sütőben sült natúr krumplit.

Aztán később a homeopátia segített. A természetgyógyász doktornővel folyamatosan konzultáltam, mit és hogyan ehetek, mit szedjek, mindent megkérdeztem. A homeo szerek hatására végül teljesen elmúlt az émelygésem. Az utolsó kezelések alatt nézegettem az infúziót, mert azt hittem nem is folyik belőle semmi.

Sok folyadékot ittam, vizet és gyógyteát. Nem ettem cukrot semmilyen formában, de erről már írtam korábban.

Sok vígjátékot néztem, szórakoztató könyveket olvastam.

De a kemó szagát nehezen tudtam elviselni. Ez akkor volt csak érdekes, amikor a soron következő kezelésre mentünk. A tömény post it szag, ahhoz tudnám hasonlítani.

A kezelést attól függően kaptam, hogy a vérképem hogyan alakult. Néhány esetben halasztani kellett a kezelést, ezt szabadságnak fogtam fel. Egy kis pihenőnek, mialatt felszívtam magam.

Most ennyi jut eszembe. De szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre.

5 megjegyzés:

  1. Minden tiszteletem a tied, kedves Bea! Egyszerűen csak ezt tudom most mondani...

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó olvasni az írásod.a családomban most jelent meg anyukámnál ez a szürnyű betegség,és 3 napja éjjel-nappal a netet bújom,igyekszem minél több infót begyűjteni,mi az ami segíthet,pld. épp a kemó közben is.segíteni szeretnék,de szinte még fel sem fogtam,ill. totál ki vagyok... pontosan mik voltak azok a szerek,amik neked segítettek?bármi téren is,..de főként hogy ne legyen kemó közben a hányás stb.. nem szeretném ha legyengülne,kell az erő és energia.Te mit tudsz pl. az ezüst kolloidról?azt nem próbáltad?
    M.Andrea

    VálaszTörlés
  3. Szia Andrea!

    Az ezüst kolloidról nagyon jókat hallottam, egyik ismerősöm, aki már 20 éve gyógyult használja. Én még nem használtam.
    A homeopátiás szerek (ezek segítettek a gyógyulásban, és a mellékhatások ellen is) egyénre szabottak, mindenkinek más a jó, ezért el kellene menni egy orvos-természetgyógyászhoz, vagy homeopátiás orvoshoz.
    Írj nekem mailt, és írom a többit is.

    Szia, Bea

    VálaszTörlés
  4. Kedves Bea, én is nagy tisztelettel és érdeklődéssel olvasom a blogod, és ezúton értesítelek, hogy adtam Neked egy blogdíjat! Nézz be a blogomra és megtudod, mi is az! :)
    Üdv, Katacs.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Köszönöm, és elnézést, de csak most láttam a hozzászólásod. Nagyon jól esik, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés