2012. június 26., kedd

Imaginációs technika 2.

Ezt a meditációt egy jó ideig érdemes naponta két alkalommal is elvégezni. Érezni fogod a különbséget előtte és utána. :)

Helyezkedj el kényelmesen, és kezdd el figyelni a légzésed. Lassan és mélyen lélegezz. Kilégzés közben, gondolatban mondd magadnak: most ellazulok.


Gondolatban menj végig az egész testeden fejed búbjától a kisujjadig, és minden egyes testrészedet lazítsd el. Minden kilégzésnél gondolj arra, hogy most ellazítom a fejem, az arc izmaim, a nyakam. Így menj végig a testeden, míg teljesen el nem lazulsz.
Ahogy ellazultál képzelj el egy ideális pihenőhelyet, ahol teljes biztonságban vagy. Ez lehet valóságos hely, ahol már jártál, de akár képzeletbeli is. Képzeld el ezt a pihenőhelyet élénken, éld bele magad, nézz körül, és továbbra is lélegezz mélyen.


Most fordítsd figyelmed a testedre. Lásd és érezd, hogy a tested életerős, tele energiával, bölcsességgel, a fehérvérsejtjeid erősek, bátrak, és olyan sokan vannak, hogy megvédik szervezeted minden betegséggel szemben.
Továbbra is lélegezz mélyen, és relaxálj.


Képzeld el, hogy a kezelés, amit éppen kapsz nagyon hatékonyan segíti a gyógyulásod. Elképzelheted, ahogy ez a kezelés gyengíti a rákos sejteket, és megerősíti a fehérvérsejteket. A kezelés, amit kapsz a legmegfelelőbb számodra.


Éld most bele magad a gyógyulás folyamatába, érezd, milyen üdítően és bátorítóan hat a testedre. Érezd, ahogyan a tested együttműködik a kezeléssel, amit választottál. A gyógyulásod most zajlik, éppen ebben a pillanatban.


Képzeld el, hogy a betegséged egy üzenet csupán. Ez az üzenet a feltétel nélküli szeretet forrásából érkezik feléd, és emlékeztetni szeretne valamire. Hogy igazán önmagaddá válj, hogy elmozdítson a szenvedésből a szeretet és az öröm, egy teljesebb és valódibb élet felé. A betegséged egy üzenet a számodra, és ezt az üzenetet Te könnyedén megérted.


Képzeld el, hogy megteszel egy lépést, egyetlen pici lépést, amire éppen most készen állsz, az üzenetnek megfelelően. Egy lépést a valódi önmagad felé, a szeretet felé, eltávolodva a fájdalomtól. Mi ez az első lépés aminek a megtételére most készen állsz?
Ahogy megvan, lásd, ahogy a való életben is megteszed ezt az első, apró lépést.


Most fordítsd figyelmed ismét a testedre. A fehérvérsejtek egyre erősebbek, okosabbak, fürgébbek, és könnyedén eltávolítják a rákos sejteket a szervezetedből. A gyógyulásod most történik. A betegség már képes arra, hogy felszívódjon, elhagyja a tested, hiszen a feladatát teljesítette, átadta az üzenetet. Az üzenetet, amit megértettél.


Ismét figyeld a légzésed. Érzékeld a szobát magad körül, lassan mozgasd meg a kezeidet és a lábaidat.  

Ha a meditáció során megérkezik az üzenet, és tudod mi az az első lépés, amit meg tudsz tenni, írd le miután befejezted a gyakorlatot. Ha nem jön semmi, írd le mi az a lépés, amit tudatosan jónak látsz. Ezeket a lépéseket tedd is meg az életedben. Lehet ez rendszeres séta, több meditáció, orvos váltás, bármi, amit a belső éned sugall. Hallgass rá. Érdemes valóban apró lépésekkel kezdeni.

6 megjegyzés:

  1. Kedves Bea, hasonló cipőbe ugrottam szűk egy hónapja, mint amibe te is kerültél pár éve. Nagyon jó a blogod, olvasgatom szorgalmasan, egy csomó dologgal nagyon egyetértek, és egy nagy adag új infóval is gazdagodtam.
    Viszont egy éve nem írtál, mi újság?

    -István

    VálaszTörlés
  2. Most tudtam meg, hogy a blog írója már nincs közöttünk.....

    Teljese kiborultam..

    Ő volt a példaképem!!NEM AKAROM ELHINNI!!!!!!!!

    Most írták a Facebookon..remélem nem igaz!!!Nagyon remélem!!!

    BEA!Kérlek jelentkezz!!!

    Nekem is ugyanez volt a bajom mint Beának!Vastagbélrák.27 évesen , most decemberben leszek 5 éves túlélő.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos...igaz??...
    Megdöbbentő!!Isten nyugosztalja békében!Sok segítséget adott jó pár betegnek..köztük nekem.Már megnyugodtam ha olvastam az írásait.

    VálaszTörlés
  4. Engem is nagyon megrázott....most tudtam meg én is...:-((((((((((((

    Soha nem hittem hogy ez lesz a vége..:-( Annyira bizott benne..nagyon sajnálom!!:-((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Napsugár! köszönöm hogy megírtad, totál ledöbbentett a hír :(( egyelőre nem találok szavakat.. tudnál segíteni, hogy hol találom meg Beát a facebookon, ahol kiírták ezt a hírt? köszi! Kriszta

      Törlés