2009. december 8., kedd

A lenmagolaj dicsérete

A műtét után egy hónap felgyógyulási időt kaptam, a kemoterápia és sugárkezelés előtt.
Akkor óriási dilemmát jelentett a hogyan tovább. Konkrétan a gyógyszeres kezelés vagy biológiai daganatkezelés kérdése: mivel lehet biztosan meggyógyulni, hogyan hat a kemó a szervezetemre, milyen egyéb alternatív megoldások léteznek, stb.. (Erre a témára később részletesen visszatérek.)

Végül, hosszas vívódás után a gyógyszeres kezelés győzött, de felkerestünk egy természetgyógyász doktornőt, akivel a mai napig folyamatosan konzultálok. Az Ő beleegyezésével szedtem be a kiválasztott vitaminokat, lúgosító italokat, mindenféle szereket.

Mert abban az időszakban sokféle táplálék-kiegészítővel, vitaminnal, immunerősítővel és egyéb jótékony hatású élelmiszerrel ismerkedtem meg.
Ismerőseim a segítés szándékával újabb és újabb termékeket ajánlott a figyelmembe. Elbizonytalanítóan sok jótékony hatású vagy jótékony hatásúnak mondott szer hozzáférhető. A megfelelő mennyiség és minőség érdekében mindig kikértem a természetgyógyász doktornő véleményét.

Az egyik igen egyszerű szer, a lenmagolaj, amit rendszeresen fogyasztok.

A jó zsírok, más néven esszenciális zsírsavak elengedhetetlenül szükségesek sejtjeink egészséges működéséhez. Jótékony hatással vannak az anyagcserére és az általános egészségi állapotra.
Kutatók szerint a lenmagolajnak antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. A legújabb kutatások szerint a lenmagolaj hatékony védelmet nyújthat a szív-és érrendszer számára azzal, hogy javítja az artériás keringést, az artériák működését és az energiatermelést. A Nemzetközi Rákkutató Intézet az után kezdett el érdeklődni a lenmag iránt, hogy Európai kutatások kimutatták, hogy bizonyos tumorokat visszazsugorít, és hatásos a mell-, a prosztata- és a tüdőrák ellen.
A lenmag segíti a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz.

A lenmagolajat bioboltban vásárolom. Szigorúan hűtőszekrényben tartom, sötét üvegben. Naponta 1-2 evőkanálnyi lenmagolajat teszek az ebédembe, vacsorámba. Hevíteni nem szabad, így főzni sem érdemes vele. Ellenben salátákhoz egy kis tökmagolajjal keverve nagyon finom.
A lenmagolajnak igen erőteljes illata és íze van. Meg kell szokni. Legalább napi egy evőkanállal érdemes belőle fogyasztani. Más hidegen sajtolt olaj is kitűnő, rendszeresen eszem tökmagolajat, kukoricacsíra-olajat, dióolajat.


Tipp:
Reggelire finom, egészséges és hosszan tartó energiát biztosít a lenmag-szezámmag őrlemény. A lenmagot és a szezámmagot frissen ledarálom. Fél kávéscsészényi adag elég. Teszek hozzá egy kevés kukoricacsíra- vagy lenmagolajat, kevés mézet, néha szórók bele napraforgómagot. Édesszájúaknak nagyon finom reggeli.

21 megjegyzés:

  1. Kedves Bea!
    Azt szeretnem kerdezni, hogy hol jutott hozza a lenmagolajhoz, ugyanis ahol en lakom, Szegeden, csak atlatszo uveges, nem hutoben tarolt hidegen sajtolt olajat lehet kapni, aminek mar felbontaskor hal ize van, ami az avassagra utal.

    Koszonom a valaszat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Cukrászdiszkontban szoktam venni Szegeden.

      Törlés
    2. a hal íz nem az avasságra utal..

      Törlés
  2. Én negyedliteres kiszerelésben árulok (ismerősöm által házilag termelt) lenmagolajat, egy üveget 10 Euróért adunk. Eddig főként csak Ausztriában terjesztettük, Magyarországon alig van kereslete. Ha valakit érdekel, vegye velem fel a kapcsolatot (0620 2195118). Megjegyezném, hogy mi is hidegen sajtoltatjuk. Annyira nem értek hozzá, de a termelő haverom esküszik rá, hogy csak így egészséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kissé drága. (vagy nagyon) 1l Solio lenmagolaj (hidegen sajtolt,kiváló) 1240 Ft. Ausztriában úgy látszik nem érdekes az ár!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. PödörKft olaja nagyon finom (interneten regisztrálni) tel.:+36 70 6011 545 sötét üvegben van 250 ml 100 % os 2,350 ft megéri. szezám,és lenmagosat mákot vettem tőlük és igen finom. Még kártyát is küldtek amivel később kedvezmény is jár. Írta Anikó

    VálaszTörlés
  4. Kedves Bea!
    Természetgyógyászt keresek. Írásaidat olvasva, felkeltetted az érdeklődésemet, illetve mindig ajánlás alapján a legjobb szakembert találni, szeretném kérdezni, hogy megosztod-e velem a természetgyógyász nevét, elérhetőségét, akihez jársz?
    Nagyon szépen köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetgyógyász,fitoterapeuta,talpreflexológus vagyok Bp.Keletinél,tel.70/600-8016

      Törlés
  5. Én itt vettem lenmag olajat:
    www.vomfass.hu

    Egy csoda az a bolt, én nagyon kritikus vagyok, de ezt bátran ajánlom :-)

    VálaszTörlés
  6. Forgalmazok hidegenpréselt olajokat/lenmag 1200ft-szezámmagolaj 1200ft, tökmagolaj 2200ft-szőlőmag-2100ft 250ml-es sötét üvegben/
    Akit érdekel hívjon 06-30-7375482 vagy oroszmiklos@vipmail.hu
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  7. Biogold termék,bio hidegen sajtolt olajok 100 ml,1570 Ft-ért vettem a Lenmagolajat,vörös szőlőmagolajat a Bp-i HerbaHázban.

    VálaszTörlés
  8. Őrségben, Szalafőn, Bartha porta.
    Több fajta olajat sajtolnak.

    VálaszTörlés
  9. Azért az pofátlanság, hogy milyen haszonkulcsot alkalmaznak egyesek. A faddi solio kft.-nél, kiváló olajok vannak jóval olcsóbban, bár vagy le kell érte menni, vagy 1 kartonnyit rendelni-akár összeállva! Hihetetlen, hogy a Herbaház vagy 10x-es árat kér!

    VálaszTörlés
  10. Kedves Bea! Megtudhatom, ki a természetgyógyász doktornőd? Nagyon jó lenne nem felesleges köröket futni, mire eljutunk a megfelelő orvos-természetgyógyászhoz, ezért nagyon köszönöm, ha ebben segítesz.

    VálaszTörlés
  11. Szegeden a Bodon vasaron minden honap masodik vasarnapjan a Plazanal 9-14ora kozott van sokfele megbizhato hidegen sajtolt olaj figyeld a pontos idopontot a facebokon

    VálaszTörlés
  12. Szegeden a Bodon vasaron minden honap masodik vasarnapjan a Plazanal 9-14ora kozott van sokfele megbizhato hidegen sajtolt olaj figyeld a pontos idopontot a facebokon

    VálaszTörlés
  13. "...a lenmag sajtolása folyamán a lignánok kb. 98%-a eltávolítódik. Bizonyos gyártók a lignánokat visszateszik az olajba, de sokan nem. Figyelje a címkéket – azon olaj használata a legegészségesebb, amelybe a lignánokat visszapótolták."
    Forrás: http://www.meregtelenites-dieta.com/lenmag
    Én ma vásároltam a Müllerben lenmagolajat. Kétfélét talaltam 2 áron, az egyik a Müller saját terméke, kb ezer Ft-ert, ennek a cimkejen azonban nem tüntették fel a cikkben kiemelt információt. A masik fajta dupla annyiba került, de azon megtaláltam (igaz csak németül) a megfelelo információt. 2,5 dl, közel 2000 Ft.. Szoval házi keszitesut 10€-ert a "haver srác" keze alol NEM vennék, gondolom nincs laborja amiben visszapeckeli a lignanokat amik a hidegpreselessel távoznak ám fontosak... ;)
    Mindenkinek jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánok! <3

    VálaszTörlés
  14. Én féllitert vetem 1000 Ft.-ért eredeti hidegen sajtolt.

    VálaszTörlés
  15. Én féllitert vetem 1000 Ft.-ért eredeti hidegen sajtolt.

    VálaszTörlés
  16. most olvasom, hogy kapszulában is van lenmagolaj, sport webáruházban.

    VálaszTörlés