2010. május 12., szerda

Mindennapi technikák

Sokat dolgoztam azon, hogyan lehet elvonatkoztatni a betegségtől.
Úgy élni az életet, hogy valami nem stimmel, de mégis arra fókuszálni, hogyan lehet ezen változtatni. Hogyan tudom beindítani a szervezetem gyógyító folyamatait.

A szorongással, félelemmel biztosan sehogy, hiszen a rossz gondolatok a rossz sejteket erősítik.

Az onkológus doktornő mondta, hogy a szorongás komoly veszély. Azt javasolta, amikor a félelem bekapcsol, lássam magam tíz évvel később, ahogy a gyerekeimet terelgetem.
Tehát, amikor elkezdek attól félni, hogy mi történhet, egy erős érzelmi töltetű pozitív jövőbeli képpel helyettesítsem a rettegést. Ez használ.
Még jobb, amikor visszagondolok egy olyan pillanatra, amikor tökéletesen egységben lévőnek, boldognak éreztem magam. Ezt az érzést hívom be újra, elidőzök benne, és erősítem magam a jövőképpel.
Gyakorolni kell, nagyon hatékony módszer.

Megfigyeltem azt is, hogy mások milyen nagy hatással vannak rám.
Más betegek, akiknek az állapotuk rosszabbodott, akik feladták.
Nehezen tanultam meg, illetve éreztem át, hogy mindenki a saját életét éli. Mióta reikivel, csikunggal és jógával foglalkozom, sokat tanulok, és ezáltal felismerésekben van részem. Pressing Lajostól tanultam ücsörögni. Mozdulatlanul ülni, közben hagyni a gondolatokat jönni-menni. Fantasztikus érzés. Rájöttem, megtapasztalhatom saját magam az ücsörgésben. Megtapasztalhatom, hogy én vagyok, függetlenül másoktól, mások életétől, mások problémáitól, mások gondolataitól. Én vagyok a magam ura. A testem is független tőlük. Időt kell szánni az ücsörgésre! (Picit olyan állapot, mint a süket egér, aki egyedül jutott fel a hegycsúcsra, mert egyedül ő nem hallotta a többiek sóhajtozását, hogy feljutni lehetetlen. Az interneten bolyongott egy ilyen levél)

Egy beszélgetés során valaki (élettel teli, sugárzó nő) azt mondta, arra fókuszált, hogy feladatai vannak. Azért jött ide, hogy ezeket a feladatokat megoldja. Helyette senki nem végzi el ezeket a feladatokat, és nem távozik dolgavégezetlen. Ebben a hozzáállásban is rengeteg erő és élni akarás van.

Új meditációs technikát kaptam: minden nap megfürdöm az élet vizében. Gondolatban oda megyek, minden alkalommal másnak látom. Hol hideg és kristálytiszta, hol langyos vizű, hol sűrű iszapos, mikor mire van szükségem. Elképzelem, hogy lassan beleereszkedem a vízbe és csak lebegek benne. Közben az életerő átjár, az iszap kiszívja a testi és lelki mérgeket, feltöltődöm, a sejtjeim, szerveim regenerálódnak. Elképzelem a víz jótékony hatását a szervezetemre.

Van úgy, hogy csak fekszem, a teljes jógalégzésre koncentrálok, szeretettel veszem körül magam. Szeretettel gondolok minden sejtemre, szervemre, megköszönöm nekik, hogy ilyen fantasztikusak. Megköszönöm a fehérvérsejteknek, hogy erősek, dinamikusak, okosak, gyorsak. Felemelő érzés. Szeretem és elfogadom magam.

Úgy gondolom, keresni kell a lehetőségeket, amitől jobban érzem magam, ami a hitem erősíti. És folyamatosan hallgatni a belső hangra.

Végül naponta kétszer, reggel és este 20-szor ismételni:
„Gondolataim, érzéseim és testem minden folyamata tökéletessé érik bennem. Hatalmas életerő tombol bennem, ezért testemben és lelkemben az élet diadalmaskodik. Az én jövőm a harmonikus, teljes élet, az én jelenem a csodálatos gyógyulás.”

3 megjegyzés:

  1. Drága Beám....

    Köszönöm neked ezt a gyönyörű bejegyzést...KÖSZÖNÖM!!!Ma megint rengeteget tanulhattam tőled!!!!Sok szeretettel puszillak:ILDI

    VálaszTörlés
  2. milyen csodálatos a világ!! ugyanazt az életvizet találtam meg én is, ott időzök minden nap és átjátja minden sejtemet, és gyógyulok. milyen szép az élet!!

    szeretettel ölellek
    tica

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bea !
    Örülök, hogy rá leltem, hogyan tudtad kezelni, és kezeled a betegségedet ! Minden szavaddal egyet értek ! 10 évvel ezelőtt mirigybe áttétes mellrákot állapítottak meg !Műtét kemó ,sugát!
    És az akarat , mert meg kellett gyógyulnom ,a fiam miatt is aki még egyedül volt nem volt társ, és mi ketten éltünk akkortájt ! Nekem ez nagyon nagy erőt adott ! és most 10 év után jelentkezett újra . Most már melleltávolításra volt szükséges ! De vagyok élek és még szükség van itt rám .Vannak feladataim !És egy csodálatos párom, aki mindenben a segítségemre van. most még csövek lógnak belőlem, de már a nyaralást szervezem , mert ha meg állok , és sajnálom magam akkor végem ! És ez nem történhet, nem történik meg . Kívánok nagyon jó egészséget , kitartást ! És gratulálok, hogy ezt ki írta magából ! Sok puszi :) Irénke

    VálaszTörlés