2010. március 25., csütörtök

Újra itt

A gyógyulásom elején minden reggel azt kértem a Jóistentől, hogy vezessen a gyógyulás útján. Megtaláljam azokat a segítőket, módszereket, amelyek számomra adott pillanatban a leghasznosabbak.

Mindannyiunk életében vannak olyan élethelyzetek, időszakok, amikor a problémákkal egyedül nem tudunk megbirkózni. Előfordul, hogy egy idegen szem máshogy látja azt a szituációt, amiben egyre csak futjuk a köreinket. Utat mutat, hogy merre kellene indulni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy segítséget kérni nem szégyen!

Előfordult, hogy egyszerre több módszert is igénybe vettem: kineziológiai oldásra és természetgyógyászati kezelésre havonta egy alkalommal jártam. Mellette néha elmentem meditálni, családállításra pedig annyiszor, ahányszor csak lehetőségem adódott. Amikor jobban lettem, és a fókuszom a testem helyett inkább a lelkemre irányult elkezdtem tanulni a Reikit, majd a kineziológiát. De addig nagyon hosszú utat jártam be.

Mire jó a kineziológia?

Ahányszor eljöttem Mártitól, a kineziológusomtól, minden alkalommal azt éreztem, hogy megkönnyebbültem. Vidámabb és felszabadultabb lettem. Találkozásaink előtt átgondoltam éppen milyen problémák aggasztanak. Mindet felírtam, rangsoroltam, felkészültem, hogy semmi se maradjon bennem megválaszolatlanul. Az őszinteség elengedhetetlen, mert ha neki akarok megfelelni, jó kislányként azt mutatni, hogy minden rendben van, nem jutok előbbre.

Ahogy egy problémám megoldódott, az életem azon a területen elkezdett rendeződni. Máshogy reagáltam már ugyanazokra az élethelyzetekre, amelyek korábban nehézségeket okoztak. Most már ott tartok, hogy boldog és elégedett vagyok, magabiztos, harmóniában önmagammal. Már sokkal nehezebb kizökkenteni. Olyankor megállok és elgondolkozom. És oldást kérek valamelyik csoporttársamtól. :)

Az utóbbi időben nem írtam a blogra. A január és február két hosszú hónap mögöttem, jobban kellett magamra figyelnem, ahogy írtam megküzdöttem újra a félelmeimmel, számba vettem a betegségem előnyeit, és már úgy látom, nincs szükségem rá, letehetem. Újra élvezem a kihívásokat, feladatokat.  Az utóbbi időben sok változás történt az életemben: energikusabb lettem, több feladatom lett, egyre jobban „jövök vissza az életbe”, többet vállalok. Olyan változások is jöttek, amelyek először stresszt okoztak, de egy kis segítséggel más megvilágításba kerültek, és most már az előnyeit élvezem.

Ahogy Szőke Lajos tanította: „Az élet maga a változás. Az állandóság a halál.” 

5 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól vagy és annak is, hogy újra itt vagy. :)

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy visszajöttél! Ki vagyok már éhezve a további bejegyzésekre!

    VálaszTörlés
  3. Szia Bea!
    Már olvaslak egy ideje, és örülök, hogy megint hallok felőled. Szeretek nálad lenni, szeretem olvasni amit írsz, feltölt energiával.
    Kívánok neked további szép napot!

    Mini

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a biztatásokat!

    VálaszTörlés