2010. január 20., szerda

Brokkolileves

A lendület sodrásában újra elkezdtem főzni. Egészségeseket. :-)

Továbbra sem megy el gasztro irányba a blogom, sajnos távol is áll tőlem a téma. De beszámolok a fantasztikus brokkolilevesemről. Azoknak hasznos ez, akik hasonló cipőben járnak, és kevés ötletük van.

Lehet, hogy még a megfogalmazás sem lesz szakszerű, de nézzétek el nekem.

A brokkolit rózsáira szedtem, jól megmostam és az edényben landolt. Tettem hozzá egy negyed cukkinit feldarabolva, egy marék spenótot, néhány fokhagymagerezdet, egy negyed vöröshagymát felszeletelve, egy negyed póréhagymát. Hozzá egy bio leveskockát (nekem fontos, hogy ez is gluténmentes legyen), sóztam, borsoztam. Egy késhegynyi szódabikarbónát is tettem hozzá, és köményt. Nem főztem túl a zöldségeket. A végén összeturmixoltam, és nagyon-nagyon finom lett a végeredmény.

A tippet, hogy a brokkoli ízét nagyon jól kiemeli a spenót Sugitól kaptam, aki azt hiszem Gabótól, Úgyhogy, köszi csajok! :-)

7 megjegyzés:

  1. Mmm, jól hangzik. Meg is csinálom valamikor. Szerintem még a héten. :)

    VálaszTörlés
  2. Elfelejtettem írni, hogy egy kis citromlét is csöpögtettem bele a végén. :)

    VálaszTörlés
  3. Beám!Téged altatnak vastagbél tükrözés közben?Két hét mulva megyek én is.Engem altatnak.Téged is altatak?Ha nem , akkor milyen volt annélkül?Puszillak!IRJ!

    Ui:MINDEN CT-M JÓ LETT ÁM!!!!!:-)))Nagyon boldogok vagyunk!!!!:-)))

    VálaszTörlés
  4. Szia Bea!
    Új olvasód vagyok. Nem tudom pontosan, de egy jó 2-3 órát olvasgattam a blogodat, véletlenszerűen kattintgatva elején, közepén végén is. Egyszerűen lenyűgözött, ideszegezett!!!! (A hoxa-n találtam a blogod linkjét, egy tavaly nyári hozzászólásodban.) Fantasztikus egyéniség vagy, és ez a blog... Annyira életszerű, tanulságos, életerőt, pozitív életszemléletet - intelligenciát - sugárzó, meg hadd ne soroljam még mi mindennel ejtett rabul. Eltettem a kedvencekbe, és rendszeresen foglak olvasni, ha nem veszed rossz néven. Ezt az életszemléletet el kell sajátítanom... LENYŰGÖZ!

    VálaszTörlés
  5. Gabriella= Miszti
    Nem tudom, miért nem a nick nevemet írta ide?

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Ildi: gratulálok a negatív CT-hez! :)
    Engem nem altattak és nem is kaptam érzéstelenítést. Nagyon jó az orvosom. :)

    Miszti: köszönöm szépen a kedves sorokat! Ha tudnád milyen sokat kell még tanulnom... :)
    Nagyon jól esett, amit írtál! Köszönöm, hogy olvasol!

    VálaszTörlés
  7. meg fogom csinálni a levest:) és sokat tanulok tőled:) köszi

    VálaszTörlés